vasario 02, 2009

Labas rytas :)

Savaime suprantama, aš nė neketinau pasiduoti aistrai : mane mylėjo viena moteris, kuri atitiko mano dvasinius polėkius, drauge su manimi išgyveno sunkias akimirkas ir džiaugsmo valandas.
Visa tai, kas įvyko Sibijuje, buvo paprasčiausias kelionės nuotykis : nebe pirmą kartą man taip atsitiko, išvažiavus iš namų. Ištrūkę iš įprastos aplinkos, palikę toli tradicinius varžtus ir prietarus, žmonės neatsispiria įvairioms pagundoms.
***
Kaip tik tuomet ir susivokiau, jog labai norėčiau vėl susitikti su Atėne. Paskambinau jai, susitarėme pasimatyti, kai ji grįš iš Dubajaus. Ji sutiko, pasakė, jog mielai pavedžiosianti mane po Londoną.
Atėję į stotelę, mudu sėdome į pirmą pasitaikiusį autobusą, nė neklausdami, kur jis važiuoja, nusižiūrėjome vieną damą ir nutarėme išlipti drauge su ja. Taip atsidūrėme Templio aikštėje, praėjome elgetą, prašantį išmaldos, bet nieko nedavįme - lydimi jo prakeiksmų, traukėme toliau, sumetę, jog tai savotiškas bendravimo būdas.
Pastebėjome žmogų, daužantį telefono budelę : buvau bešaukiąs policiją, tačiau Atėnė neleido : galbūt tą žmogų ką tik pametė mylimoji - vienintelė jo širdies paguoda - ir jis trikšta išlieti savo apmaudą. Arba, galimas daiktas, jis neturi su kuo persitarti vienu kitu žodžiu ir nenori kęsti pažeminimo, matydamas, kaip kiti kalba telefonu apie reikalus arba apie meilę.
Paskum ji liepė man užsimerkti ir tiksliai papasakoti, kokiais drabužiais mudu vilkime : labai nustebau jog tesugebėjau nusakyti vieną kitą smulkmeną.
Ji paklausė, ar prisimenu, kas sudėta ant mano rašomojo stalo. Atsakiau, kad ten krūva popierių, kuriuos tingiu sutvarkyti.
- Ar tu kada nors pagalvojai, kad tie popieriai irgi gyvi, ką nors jaučia, ko nors prašo, gali papasakoti visokiausių dalykų? Man regis, tu nekreipi deramo dėmesio į gyvenimą.

***
Užsieniečių sutuoktinių pora su žemėlapiu rankose paklausė mūsų, kaip būtų galima nueiti prie tokio ir tokio paminklo. Atėnė paaiškina išsamiai, bet klaidingai.
- Bet tu nusiuntei juos ne į tą pusę !
- Nieko baisaus. Jie pasiklys, ir juo geriau : taip galima pamatyti daug įdomybių. Pasistenk paleisti vaizduotę ir šiek tiek paįvairinti savo gyvenimą : virš mūsų galvų - dangus, ir žmonija, stebėdama jį tūkstančius metų, pateikė daugybę protingų paaiškinimų, kas tai yra. Pamiršk visa tai, ką žinai apie žvaigždes, ir tuomet jos vėl pavirs angelais arba kūdikiais, arba dar kuo nors, kuo tu norėtum patikėti tą akimirką. Dėl to tu nepasidarysi kvailesnis negu esi iš tikrųjų : tai viso labo išdaiga gyvenimui pagražinti.

***
Pagalvojau, jog jeigu reikėtų važiuoti į Artimuosius Rytus rašyti straipsnio apie staigiai pašokusią nekilnojamojo turto paklausą (p.s. Atėnė ten pardavinėjo sklypus) , kaip man pasakojo kažkas iš mūsų laikraščio ekonomikos skyriaus, aš įgulęs skaityčiau viską apie žemės sklypus, pramonę, politiką ir naftą - kad tik galėčiau būti arčiau Atėnės.
Ištrauka iš Paulo Coelho Portobelo Ragana

Tik nesakyk, kad tu skaitai mano blogą tik dėl to, kad labai domiesi mada ir kitomis katastrofomis apie kurias rašau. skaitai, nes mane pažįsti ir aš tau patinku, na nors truputį, pripažink ;) O tavo graži šypsena. Vat tokią ir laikyk visą dieną ;)

Geros dienos
IKI ;*


Geros dienos
ir
IkI :*

4 komentarai:

  1. Anonimiškas02 vasario, 2009

    nice nice nice :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas02 vasario, 2009

    kame, tu sian vaistukus gal pamirshai isgert? :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabu, katik atradau si puslapiuka !! tikrai saunu! uzbegsiu vis apilankyti :)

    AtsakytiPanaikinti